Just Name IT
Just Name IT - Logo
OM OSS
Färgstark profil öppnar eget i Eskilstuna - växer snabbt
Kul på jobbet
Det sägs att allting har sin tid och det kan Magnus Johansson skriva under på. Det var dags att lämna det stora IT-bolaget och istället montera upp en egen skylt på fasaden i Eskilstuna. Tillsammans med sina kollegor ser han bara möjligheter i den stundande lågkonjunkturen. Lämpligt då att döpa bolaget till Just Name IT.

Den som träffar Magnus Johansson, vd på Just Name IT i Eskilstuna, möts av en man som har nära till skratt. Han är väldigt avväpnande i sitt bemötande och du anar snabbt att han är populär hos sina kunder.

  • Jag har alltid haft väldigt långa kundrelationer. Det går inte att verka långsiktigt med trovärdighet om du inte kan visa att du alltid står på kundens sida. Det måste vara genuint och klarar du det så får du stort förtroende över tid, säger Magnus.

Under hösten 2022 lämnade Magnus Johansson, Johnny Rydensjö och Jonas Skoog ett större bolag för att starta upp egen verksamhet inom systemutveckling och systemintegration. Erfarenhet från hur flera lager av chefsnivåer kan skapa osunda avstånd till slutkunden ligger till grund för hur de valt att formera sig.

  • Vi har en platt organisation och ska jobba riktigt nära våra kunder. Det är då vi kan vara snabbfotade och verkligen hjälpa dem. Just Name IT, så fixar vi det, säger Magnus och lyser upp.
  • Men visst är det pirrigt och lite nervöst att ta det här klivet, erkänner han. Vi har ju ingen ekonomisk uppbackning annat än våra egna privata medel, så vi satsar verkligen allt på vårt goda rykte i branschen.

Hjälper kunderna på den digitala resan

Initialt är det systemutveckling och integration som är huvudfokus för Just Name IT. Även om han bär på framtidsplaner så är Magnus tydlig med bolagets fokus.

Han vill hjälpa kunden att driva sin verksamhet framåt på den digitala resan. Bäst blir det när de involveras tidigt i processen och tillsammans med kundens ledning kan staka ut målbilden. En tydlig trend just nu är att många vill samla sina system i så kallade dashboards - ett gemensamt paraply eller gränssnitt.

  • Vi har under många år byggt upp en unik kompetensbank genom att jobba med kunder i vitt skilda branscher, berätta Magnus stolt. Det märks därför tydligt att vi gör skillnad när vi är ute hos kunderna.
  • Just idag skulle jag nog säga att en typisk kund hos oss är en kommun eller ett privat företag. Ofta blir vi blir anlitade för att lösa ett problem eller skapa en ny systemfunktion åt en kund. Men det kan lika gärna vara integrationer för att effektivisera produktionen eller ta fram kundens nyckeltal. Det visar på vilken bredd och kompetens vi kan erbjuda, berättar Magnus.

Växer så det knakar och erbjuder del av vinst

Sedan starten i augusti har bolaget redan växt till att vara sju anställda. Det är ingen hemlighet att de letar efter ytterligare kollegor.

  • Vi behöver bli ännu fler och därför ska vi vara en attraktiv arbetsgivare. Vi är ett glatt gäng som verkligen stöttar varandra internt på ett fint sätt, säger Magnus.
  • Vi erbjuder marknadsmässiga löner, del av bolagets vinst och det kan även tänkas att du får köpa in dig i bolaget framöver. I kombination med intressanta och långa uppdrag hoppas vi kunna locka fler personer till oss här i Eskilstuna.
Citat
Vi slår alltid en målgivande passning till våra kunder. Hade vi bott i England hade vi spelat i Premier League.

De har sina kunder utspridda i Mellansverige och Magnus är inte främmande för att öppna kontor på andra orter. Han betonar dock att de ska växa i takt med sin ekonomi och sina kunder. Bolaget räknar med att omsätta drygt tio miljoner under sitt första år men femårsplanen är att femdubbla både omsättning och personalstyrka.

Magnus tror att en stundande lågkonjunktur faktiskt kan vara en språngbräda för många kunder. Med hjälp av Just Name IT kan de effektivisera sina system och komma ut starkare på andra sidan av lågkonjunkturen.

Som den rutinerade fotbollsspelare han är så vill han gärna betona en viktigt erfarenhet som han bär med sig från idrottens värld.

  • Det är alltid ett lagspel. Det får man inte glömma bort. En forward kanske gör målen men han har fått hjälp av hela laget. Alltså är det hela laget som bidrar till framgången. Den mest värdefulla spelaren är den som gör sina lagkamrater bättre. Det är vårt mantra här på Just Name IT, berättar Magnus. Dessutom slår vi alltid en målgivande passning till våra kunder. Hade vi bott i England så hade vi troligen spelat i Premier League, avslutar han med ett leende på läpparna.

Vill du ha mer info eller söka jobb?

Är du intresserad av att jobba hos Just Name IT eller vill du komma i kontakt med Magnus för att få mer information?

Dela gärna artikeln
Nyheter
Just Name IT fortsätter att attrahera toppkompetens
2024-05-28
>
New Partnership Unveiled: Tickstar and Just Name IT Join Forces
2024-03-21
>
God jul och gott nytt år!
2023-12-21
>
Givande samarbete med Campus Nyköping skapar jobbmöjligheter
2023-10-26
>