Just Name IT - Logo
Thom och Erik
2023-10-26
Givande samarbete med Campus Nyköping skapar jobbmöjligheter
Alla YH-utbildningar på Yrkeshögskolan Campus Nyköping sker i nära samarbete med näringslivet och Just Name IT erbjuder LIA-platser till elever som studerar systemutveckling.

Under åtta veckor har YH-eleverna Thom Flodqvist och Erik Gårlin genomfört sin LIA-praktik hos Just Name IT i Eskilstuna. De studerar systemutveckling där LIA (lärande i arbete) är en viktig del av utbildningen och det första momentet där eleverna kommer i direkt kontakt med arbetslivet inom studieämnet.

  • Det har varit väldigt nyttigt att komma ifrån skolbänken ett tag och få se hur saker fungerar i verkligheten, säger Erik Gårlin. När vi kom till Just Name IT så tog det inte mer än en timme innan vi var involverade i ett riktigt projekt. Det var helt underbart att få uppleva efter ett år i skolbänken.

Jobbet som systemutvecklare erbjuder möjlighet till distansarbete men eleverna lyfter fram styrkan i att befinna sig fysiskt bland kollegor på en arbetsplats.

Citat
När vi kom till Just Name IT så tog det inte mer än en timme innan vi var involverade i ett riktigt projekt
  • Det är värt massor att få sitta så nära all denna kompetens. Vi har en utpekad mentor på bolaget som stöttar oss lite extra men vi får alltid hjälp av alla andra här på kontoret, berättar Thom Flodqvist. Vi har lärt oss väldigt mycket på kort tid.
  • Även om vi är LIA-studenter här på arbetsplatsen så har vi ändå känt att vi är en del av laget på Just Name IT, fyller Erik i med.

Nu ska eleverna tillfälligt tillbaka till skolbänken igen innan de i januari återkommer till Just Name IT för del två av LIA. Då är det sexton veckors praktik som gäller, samtidigt som de parallellt ska genomföra sitt examensarbete.

Magnus Johansson, vd på Just Name IT, är mycket positiv till samarbetet med Campus Nyköping.

  • Det här är ett gyllene tillfälle för både elever och oss som arbetsgivare. Vi får initialt chansen att introducera dem till vår arbetsmarknad samtidigt som eleverna får möjlighet att visa framfötterna inom systemutveckling, berättar Magnus.

Har eleverna gjort rätt avtryck under sin praktik finns det därför goda möjligheter till jobberbjudande från Just Name IT efter avslutad utbildning.

  • Det finns studenter som gjort sin LIA-praktik hos oss och därefter blivit erbjudna anställning här på bolaget efter avslutad utbildning. Så det är verkligen en win-win som skapas tack vare detta samarbete med Campus Nyköping, säger Magnus.

Vill du komma i kontakt mer Magnus Johansson gällande denna artikel:

Dela gärna artikeln
Nyheter
Just Name IT fortsätter att attrahera toppkompetens
2024-05-28
>
New Partnership Unveiled: Tickstar and Just Name IT Join Forces
2024-03-21
>
God jul och gott nytt år!
2023-12-21
>
Givande samarbete med Campus Nyköping skapar jobbmöjligheter
2023-10-26
>